1. Hírek
  2. SZÉP Kihívás – Kerékpáros teljesítménytúra kecskemét körül
2019.04.30.
Esemény

SZÉP Kihívás – Kerékpáros teljesítménytúra kecskemét körül

Ahogy a futóknak a maratoni táv, a bringások számára a kétszáz kilométeres lélektani határ az érettségi vizsga. Választóvonal. Mindenki képes lehet rá, viszont annál kevesebben veselkednek neki, pedig az önmagunk hitetlensége felett aratott, és önmagunk ilyen tiszta megismerésével együtt járó győzelemnél erősebb siker aligha létezik ezen a világon.

SZÉP KIHÍVÁS KERÉKPÁR

A SZÉP Kihívás az alföldi bringások Balaton-köre, ahogy egyik kedves barátunk, pedálsorstársunk megfogalmazta. Valóban, hiszen a táv nagyságrendileg ugyanaz, ugyanakkor akad egy aprócska, ám annál jelentőségteljesebb, csábító különbség is: nálunk elfáradás esetén nincs természetes akadálya a túraközpontba történő rövidebb visszaérkezésnek, ezért szinte tét nélkül teheti magát próbára bárki, hogy tényleg megért-e a kétszáz kilométeres magasságokra. További segítségként idén is lesz szervezői mezőnyünk, majdhogynem vezetett túraként, ahol ugyan senki helyett sem fogunk tekerni, de szélárnyékkal, bátorító szavakkal talán könnyebbé tudjuk tenni ezt a speciális matekfeladványt.
A SZÉP Kihívás igazán kemény fa, edzett acélú fejszét követel meg magának, de senki ne ijedjen meg tőle, hiszen az utóbbi években alkalmanként már több mint háromszáz bringás szokott – többnyire sikerrel – belevágni.

Rajthoz, és a célba érkezésedhez nyugodtan hívd ki családodat, ismerőseidet szurkolni, biztatni!

Parkolás: Parkolási lehetőség rendelkezésre áll

Túra szervezője: Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete

Túra időpontja: 2019. május 11. (szombat)

Táv és szintidő: 207 km – 12h (reggel 8-tól este 8-ig)

 

Nevezési díj: 1000 forint, illetve 1500 forint (támogatva az “Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” sportolóit).
Idén szeretnénk a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeihez is hozzájárulni, így arra kérnénk mindenkit, hogyha lehetősége van, támogasson minket ebben a törekvésünkben azzal, hogy nem 1000, hanem 1500 forintot utal nekünk, mi pedig a különbözetet odaadjuk az „Alapítvány a Sportoló Fogyatékosokért” (http://www.asf.eoldal.hu/) számára. Rangos szakmai műhely, amely nem csak eseményünk fővédnöke, Boronkay Péter számára jelentette a kiugrási lehetőséget, de számtalan mozgássérült fiatalt segít abban, hogy aktív, teljes, egészséges élete lehessen.

Előnevezés: Kötelező (!!!) 2019. május 5. (vasárnap) éjfélig – www.nevezes.szepkihivas.hu

Ha csomagmegőrzést kérsz, az info kukac szepkihivas.hu mailcímen jelezd előre! Bármilyen kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, itt azt is felteheted.

Túra útvonala: terkep.szepkihivas.hu
Kecskemét – Kadafalva – Ballószög – Kerekegyháza – Kunbaracs – Ladánybene – Lajosmizse – Nagykőrös – Kocsér – Tiszakécske – Kerekdomb – Lakitelek – Tiszaalpár – Kiskunfélegyháza – Fülöpjakab – Jakabszállás – Orgovány – Izsák – Ágasegyháza – Ballószög – Kadafalva – Kecskemét

Ellenőrző- és frissítőpontok:
A táv során négy ellenőrző- és öt frissítőpont lesz felállítva. A túraközpontunk egész nap üzemel.
Ellenőrzőpontok: Ladánybene (35 km), Tiszakécske (95 km), Kiskunfélegyháza (135 km), Izsák (180 km).
Plusz egy frissítőpont: Nagykőrös (65 km)
Ha túlvállalnád magad, a kiszállási, menekülési lehetőségeket az itinerben külön feltüntetjük majd. De amíg tudsz, birkózz a kihívással!
Szervezői Mezőny: Aki kevésbé biztos magában, még sosem vállalkozott hasonló feladatra, csatlakozhat a szervezői mezőnyünkhöz, ami vezetett túra formájában megy végig a SZÉP Kihíváson. Teszi mindezt 24-25 km/h-s (szélcsendre értendő) utazósebességgel.

Regisztráció a helyszínen:
Előnevezés megerősítése, felelősségvállalási nyilatkozat aláírása, itiner felvétele, legkésőbb reggel 7:30-ig a túraközpontban.
Túraközpont nyit: reggel 6 órakor.
Esetleges csomagmegőrzést biztosítani tudjuk.
Előnevezés megerősítését, helyszíni regisztrációt kérjük, ne a regisztráció végére időzítsétek!
Rajt és Cél: A túraközponttól lassúrajttal együtt gurulunk ki reggel 8 órakor, majd pár kilométer után élesrajt, és onnantól mindenki a maga tempójában, önállóan teljesíti a túratávot.

 

További információ:  http://atalakulo.hu/holnap/szepkihivas/turakiiras-2019/

 

A rendezvény fővédnöke:
Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon világbajnok, hazánk riói paralimpiai résztvevője

 

Támogató, a Brill Kft.-t.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.