Brill Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. Megújult külsővel mutatkozott be a vadonatúj SEAT Leon
2020.01.29.
Újdonság a SEAT-ról

Megújult külsővel mutatkozott be a vadonatúj SEAT Leon

A története során először hibridként is elérhető típusról mindent megtudhatunk, az árak később lesznek közzétéve.

seat leon.

Most már hivatalosan is bemutatta a Seat a Leon negyedik generációját. Számos kedvcsináló, és kiszivárgott kép után, örömmel közöljük az összes végleges információt a spanyol kisautóról, avagy a spanyol Golfról, hisz ez a márka legnépszerűbb autója: Eddig 2,2 millió darabot gyártottak le belőle, az új verzió fejlesztésébe pedig 1,1 milliárd eurót fektettek.

De megérte-e? Kezdjük kívülről: A jövőben a Leon csupán ötajtós, és kombiváltozatban lesz kapható, utóbbit Sport Tourer (ST) néven kell keresni. A frontrészt a gyártó hatalmas SUV-je, a Tarraco ihlette. Feltűnő a relatíve kicsi hűtőrács, amely esetleg a Hyundai i30-ra emlékeztethet. LED-es fényszórók is találhatóak itt, csakúgy, mint hátul, ezt azonban egy fénycsík összeköti. Innen is a Tarraco, illetve a Cupra Formentor konceptjének stíluselemei köszönnek vissza.

A külső visszapillantókba irányjelzők kerültek, és a teljes LED-es csomagot választók autóinak ajtó feletti lámpái indításkor a „Hola!” (spanyol köszöntés) szót vetítik ki.

A négyes Leon a nyolcas Golfhoz, az új Octaviához, és a hamarosan érkező Audi A3-hoz hasonlóan a Volkswagen-csoport MQB Evo platformjára épül. Belül egy 10.25-colos digitális műszerfal, középen pedig egy 8,25, vagy opcióként 10 colos infotainment rendszer található. A gombok és kapcsolók nagyrészt eltűntek. A hangulatvilágítás szintén opcióként érhető el, a számtalan vezetési segédlet azonban az alapfelszereltség része lesz.

Ahogy a technológia nagy részét, így a motorokat is a Golftól, és társaitól örökölte meg az új Leon. Az alapszint egy 1.0-literes, 90 lóerős TSI darab, de ez 110, 130 és 150 lóerős kivitelben is kapható. A 110, és 150 lóerős motorok mellé 48-voltos enyhehibrid rendszert is lehet kérni, de csak DSG váltóval. A 2.0-literes TSI motorok 190 lóerős, DSG-váltós variánsa a csúcsa a műfajnak. Dízeles erőforrások közül egy 2,0-literes TDI érhető el, 115, vagy 150 lóerővel. Újdonság a hálózatról tölthető 204 lóerős, 60 km-es hatótávú hibridek megjelenése, illetve még található egy 1,5-literes motor a tartományban, amely gázmeghajtásos. 

Váltók esetén kézi, vagy DSG-váltók közül lehet választani. Az, hogy esetleg a táblázatban szereplőknél erősebb Leonok is érkeznek-e, egyelőre még megválaszolatlan kérdés. A Golfnak temérdek lesz variánsa, éppen ezért várható, hogy a Cupra Leon majd a Golf GTI, vagy a Golf R unokatestvére lesz, de egy 245 lóerős plug-in hibrid is a pakliban lehet.

Az új Seat Leon kereskedelmi bemutatója majd csak a Genfi Autószalonon lesz márciusban, a kereskedésekbe pedig 2020 második felében érkezhet meg. A márka az árakról még nem tett közzé információt, a jelenlegi sorozat legolcsóbban 6 501 680 Ft-ért szerezhető be.

Forrás: https://hu.motor1.com

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.