Brill Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. A vadonatúj Škoda Superb
2024.04.07.
Újdonság a Škodától

A vadonatúj Škoda Superb

Az első modern Superb 2001-ben csatlakozott a Škoda kínálatához, és olyan sikeres lett, hogy a mai napig a modellpaletta része.

Az új Superb

 Világszerte több mint 1 560 000 darabot adtak el belőle, és erre a teljesítményre szeretne építeni a negyedik generáció. A szokásos módon ferdehátú és kombi változatban is elérhető lesz. A hangsúlyt a formatervezésre, a fenntarthatóságra, a hajtásláncokra és a fejlett technológiára helyezték.

Milyen is a vadonatúj Superb?

Nagyobb és tágasabb
Az előző generációhoz képest a vadonatúj Superb hossza 43 milliméterrel (ferdehátú; kombi +40 mm), magassága pedig 12 mm-rel (ferdehátú; kombi +5 mm) nőtt, növelve a vezető és az utasok rendelkezésére álló teret. A karosszéria-változattól függően a vezetőnek akár 11 mm-rel nagyobb a fejtere. Emellett a Superb Combi csomagtartója 30 literrel, 690 literre nőtt.

%DAj%20Superb

Újratervezett belső tér
A Superb negyedik generációjának belső tere újratervezett elülső koncepcióval rendelkezik. A 12,9 hüvelykes érintőképernyővel és fejmagasságú kijelzővel (Head-up display) ellátott új generációs infotainment rendszer mellett az újratervezés során az automata sebességváltó választókapcsolója a kormánykerékre került, a műszerfalat és a középkonzolt átdolgozták, valamint új digitális óracsoportot és frissített kormánykereket vezettek be.

%DAj%20Superb

Új ajánlati struktúra
A többi modellhez hasonlóan a vadonatúj Superb is maga mögött hagyja a korábbi Active, Ambition és Style felszereltségi szinteket. Mostantól Essence és Selection felszereltséggel lesz elérhető, a Selection vásárlók pedig számos belső kialakítás (úgynevezett „Design Selections”), csomag és önálló opció közül választhatnak. A cél az, hogy egyszerűsítsük a kínálatot, és még vonzóbbá tegyük az új autó konfigurálásának folyamatát.

Korszerű technológia
A vadonatúj Superb a legújabb technológiákkal van megtöltve. A legfontosabbak többek között a TOP LED mátrix fényszórók, az új fejmagasságú kijelző és a 12,9 hüvelykes Škoda navigáció, az új generációs DCC, valamint az új asszisztens-rendszerek – mint például a Tanult parkolás, a Kereszteződés asszisztens és a frissített Menetasszisztens 2.0.

%DAj%20Superb
%DAj%20Superb
%DAj%20Superb

Erőteljes és hatékony
A vadonatúj Superb a motorok széles választékát kínálja, köztük egy új plug-in hibridet. A legerősebb motor teljesítménye 195 kW, és még a legkisebb motorok is stabil 110 kW-ot nyújtanak. Az új generációs plug-in hibrid hajtáslánc egy 1.5 TSI négyhengeres benzinmotort kombinál egy villanymotorral és egy nagyobb akkumulátorral.

%DAj%20Superb

Méretek
(és különbség a jelenlegi verzióhoz képest)


SuperbSuperb Combi
Hosszúság [mm]4 912 (+43)4 902 (+40)
Szélesség [mm]1 849 (-15)1 849 (-15)
Magasság [mm]1 481 (+12)1 482 (+5)
Tengelytáv [mm]2 841 (0)2 841 (0)
Csomagtartó térfogata [liter]625 (0)690 (+30)

Felkeltette érdeklődésést az új Superb? Próbálja ki konfigurátor programunkat és állítsa össze álmai autóját!

Zászlóshajónk, a Superb negyedik generációja a magán- és a flottavásárlóknak egyaránt tetszeni fog. A Superb már régóta megszokott látvány a cégeknél, mint megbízható vezetői autó, amely bővelkedik eleganciában, minőségi anyagokban, kényelemben, térben és jól átgondolt részletekben. A Superb azoknak az ügyfeleknek is vonzó, akiknek fontos a környezetbarát működés és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. Ezeknek az ügyfeleknek egy új, második generációs plug-in hibrid hajtáslánccal ellátott változat is rendelkezésre áll, amely több mint 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot kínál.

Népszerű a flottaügyfelek körében

Az autó 2001-es első megjelenése óta több mint 1,6 millió Superb készült. Az autó reprezentatív megjelenése, tágassága, biztonsága és gazdaságos üzemeltetési költségei a flottaügyfelek kedvencévé tették. 2022-ben például az összes eladott Superb 90%-át ezek tették ki.

A Škoda Superb és versenytársai 2022-ben

A Superb Európa-szerte régóta sikeres a versenyben, és a regisztrációs statisztikák alapján rendszeresen az első öt helyezett között szerepel. Ráadásul a legtöbb riválisához képest a valódi flották regisztrációi jóval nagyobb arányt képviselnek.

Forrás: Dataforce (2023, EU19 országok)

Mi az oka annak, hogy a Superb Európában ilyen régóta népszerű a szegmensében?

Nagyszerű ár-érték arány
A Škoda autók a praktikusságról, a megbízhatóságról és a kiváló ár-érték arányról híresek, ezért is olyan népszerű a márka a céges ügyfelek körében. A vásárlók nagyra értékelik a jellegzetes, időtálló formatervet és az átlagosnál nagyobb csomagteret is. A Superb negyedik generációját úgy tervezték, hogy továbbvigye ezt a hagyományt. A Superb gazdag felszereltséget, magas szintű biztonságot és kivételes tágasságot kínál megfizethető áron.

Vonzó teljes birtoklási költség
A teljes birtoklási költség (TCO) minden jármű esetén olyan döntő tényező, amelyet minden flottakezelőnek figyelembe kell vennie a vásárlási döntés meghozatala előtt. A Škoda Superb a TCO tekintetében mindig is jól teljesített – ez alól a negyedik generáció sem lesz kivétel. A TCO fő részét a maradványérték képezi. Egy külső féltől megrendelt autópiaci tanulmány szerint a Superb negyedik generációja magas maradványértékkel rendelkezik majd, így megtartja vezető pozícióját a szegmensben. Jelenlegi számításaink szerint a Superb magas maradványértékkel rendelkezik majd. Azok az ügyfelek, akik operatív lízing keretében vásárolnak autót, alacsonyabb törlesztőrészletekkel számolhatnak, míg azok az ügyfelek, akik megvásárolják az autót, arra számíthatnak, hogy a jövőben jövedelmezőbben értékesíthetik azt. A TCO másik fontos tényezője az üzemeltetési költség, amelyek a mi járműveink esetében jellemzően alacsonyak..

Flotta ügyfélszolgálat
Az ügyfelek megbíznak a Škoda márkában, és időről időre visszatérnek hozzá, ami részben annak köszönhető, hogy sokéves tapasztalatunk van a flottaügyfelek kiszolgálásában, és képesek vagyunk megfelelni a különböző igényeiknek. Széles szolgáltatási portfóliónk a kedvezményes árazástól az egyedi finanszírozási- és biztosítási ajánlatokig, valamint a különböző garanciális- és garancián túli szolgáltatásokig mindent lefed. Egy másik fontos tényező a minőségi ellátást nyújtó kiterjedt szolgáltatási hálózat.

Minőségi termék
A Superb rendelkezik a Škoda autók minden jól ismert tulajdonságával. Milyen az új Superb és mit várhatnak tőle az autósok?

Tágas és kényelmes

Továbbfejlesztettük a Superb amúgy is lenyűgöző tágasságát.

A negyedik generáció elöl és hátul egyaránt még nagyobb fejtérrel rendelkezik, valamint nagyobb csomagtartóval.

Az automata sebességválasztó a kormánykerék alá került, így az első ülések között praktikus tárolórekeszek számára szabadult fel hely.
Maguk az az ülések AGR-tanúsítvánnyal rendelkező változatokban kaphatók. Ergonomikus beállítást, fűtést, szellőzést és nyolc program közül választható masszázsfunkciót is kínálnak.

Az autó az ikonikus Simply Clever termékcsalád újdonságait is tartalmazza, mint például az elektromosan működtethető csomagtérfedelet (a kombi esetében), a csomagtérfedél alatti multifunkciós tárolórekeszt, amely további csomagrögzítő kampókkal rendelkezik, és a mozgatható napszemüvegtartót.

%DAj%20Superb

Gazdagon felszerelt

Az új generáció érkezése a Superb modellválaszték felépítésében is változást hozott.

Három felszereltségi szint (Essence, Selection és Laurin & Klement), hét belső dizájnválaszték (Studio, Loft, Lounge, Suite Black, Suite Cognac, L&K Suite Black és L&K Suite Cognac), valamint számos opcionális felszereltségi csomag közül lehet választani.

Az újdonságok sorában megtalálhatóak a modern infotainment rendszerek akár 13"-os érintőképernyővel, az üdvözlő logóval ellátott hangulatvilágítás, az akár háromzónás klímaberendezés, a fejlett Škoda Connect szolgáltatások új funkciókkal, a Canton Sound System, a panoráma napfénytető (csak kombi), a már említett AGR-tanúsítvánnyal rendelkező ergonomikus ülések fűtéssel, szellőzéssel és masszázzsal, és még sok más funkció.

Biztonságos

A Superb minden egyes generációjának fejlesztése során nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, mind passzív, mind aktív értelemben, ami azt jelenti, hogy az autó rendszereit úgy tervezték, hogy megpróbálják megelőzni, vagy legrosszabb esetben enyhíteni a balesetek következményeit. A legújabb generáció érkezésével az asszisztens rendszerek listája új elemekkel bővült, és a meglévő asszisztens rendszerek némelyikét is továbbfejlesztették.

Vegyük például a Front Assistot, amelynek részeként most debütál a Crossroad Assist a Škodában. Ez a teljesen új asszisztens reagál a keresztben közeledő járművekre és kerékpárosokra, különösen akkor, ha az autó olyan úthoz ér, ahol a kilátást álló autók, kerítések és egyéb tárgyak akadályozzák. Közvetlen veszély esetén a rendszer hang- és fényjelzést ad (30 km/h sebességig), és vészfékezést indít (10 km/h sebességig).

Ez az első alkalom, hogy olyan rendszerek, mint például az ütközéselkerülő asszisztens és a menetasszisztens 2.0 is megjelentek egy Superbben, miközben a tempomat, a sávtartó asszisztens (mind az alap, mind az adaptív változat) és más rendszerek is fejlődtek.

Az olyan funkciók, mint a fejmagasságú kijelző és az infotainment rendszer alatti három Smart Dial szintén hozzájárulnak a vezetés biztonságához, mivel az úton tartják a vezető figyelmét és tekintetét.

Ami a passzív biztonságot illeti, a merev karosszéria és az akár 10 légzsák fontos tényező.

Gazdaságos és fenntartható

Az új autó kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a hajtáslánc. A vadonatúj Superb széles motorválasztékot kínál, amely kizárólag négyhengeres motorokból áll – a benzinestől a dízelig, a lágy hibridtől a plug-in hibridig. A hagyományosan üzemanyag-hatékony TSI és TDI motorokat egy új generációs plug-in hibrid hajtás egészíti ki, amely nemcsak akár 150 kW-os maximális teljesítményt nyújt, hanem teljesen feltöltött akkumulátorral több mint 100 kilométert is képes teljes egészében elektromosan megtenni.

Röviden, mindenkinek tartogat valamit, beleértve a szénlábnyomuk csökkentése iránt elkötelezett cégeket is. Ebben a tekintetben szintén üdvözlendő fejlemény, hogy a modell még inkább a fenntarthatóságra összpontosít. Csak néhány példát említve, az utastérben található szövetek nagy része újrahasznosított anyagokbólkészült, akárcsak az ikonikus jégkaparó és az ajtóban elhelyezett praktikus esernyő.

%DAj%20Superb

Elegáns és időtlen

Az új generációs Superb megőrzi elegáns és időtlen formatervét.

A formatervet az optimális aerodinamika hangsúlyozása is inspirálta (a szedán Cd értéke 0,23).

A Superb varázslatos megjelenését a második generációs LED-es mátrix fényszórók teszik teljessé a Crystalliniummal (színes kristályos üveget idéző különleges és vadonatúj funkció) kiegészített hatszögletű modulokkal, amely új, türkizkék színt kölcsönöz a fényszóróknak. Továbbá a kristályos „repülő nyíl” jellegzetes megjelenése tetszetős, kristályos hatású nappali és éjszakai világítást biztosít.

A hűtőrács új, nyolcszögletes formát kapott, és a szegélye matt Unique Dark Chrome színűre van festve. A kevésbé környezetbarát krómozást felváltó új festék máshol is megtalálható az autón, beleértve a logónkat az első és hátsó részen.

Superb

 A tájékoztatás nem teljeskörű.

KÉRJÜK, VEGYE FEL A KAPCSOLATOT MÁRKAKERESKEDÉSÜNKKEL ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGKAPJA A TÉNYLEGES ÉS TELJESKÖRŰ AJÁNLATOT.

Erzsébet Apró

SKODA Szalon- és Marketing vezető
Telefonszám +36 76 503 080
Mobiltelefonszám +36 70 596 06 35
Fax 

Nikoletta Csúri


Telefonszám +36 76 503-079
Mobiltelefonszám 
Fax 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.