Brill Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. A megújult Scala
2024.05.14.
Újdonság a Škodától

A megújult Scala

Minden elemében újat mutat.

 Škoda Scala

A Škoda Scala 2018-ban mutatkozott be a világnak, és átgondolt formatervezéséért elnyerte a rangos Red Dot Design Awardot a következő évben. Az autó kompakt méreteinek köszönhetően ideális a mindennapi közlekedésre a városban, de megállja a helyét akkor is, ha az egész család kirándul vagy nyaral. Ez az egyik oka annak, hogy világszerte népszerűvé vált az ügyfelek körében. Most eljött az ideje, hogy frissítsük ezt a modellt, és a jövőre nézve is biztosítsuk erős pozícióját. Az opcionális TOP LED-es mátrix fényszóró az új Scala egyik legszembetűnőbb újdonsága, a LED-es fényszórók pedig már alapfelszereltségként is elérhetők. De ez még nem minden. A számos újdonság közül érdemes kiemelni a virtuális pedált, a 8"- os Digitális kijelzőt, amely az alapfelszereltség része, valamint a felszereltségi szintek teljesen új koncepcióját – az új Scala Essence, Selection és Monte Carlo felszereltséggel lesz elérhető

Milyen az új Scala?

Digitálisabb
Az alapfelszereltség mostantól 8"-os Digitális kijelzőt tartalmaz, amely kiváltható egy opcionális 10,25"-os virtuális vezetőfülkével.
Az infotainment rendszereket is továbbfejlesztettük. A vásárlók mostantól alapfelszereltségként egy 8,25"-os Škoda Infotainmentet élvezhetnek, míg a nagyobb, 9,2"-os Škoda Navigáció opcionálisan választható

Image
Image

Praktikusabb
Az új Scala praktikus jellemzői között az ügyfelek értékelni fogják a gyorstöltő USB-C csatlakozókat. Ezek 45 W-os töltési
teljesítménnyel képesek tölteni a mobilkészülékeket. Szintén újdonságnak számítanak a hátsó utasok számára kialakított tárolóhelyek – mobiltelefon zsebek és az alagútkonzol feletti tárolódoboz.

Zöldebb
Az új Scala olyan újrahasznosított alapanyagokat használ, mint a műanyag palackok, a faőrlemény és a növényi rostok.
A környezetbarát jellemzőkhöz hozzájárulnak még az aerodinamikus keréktárcsák és az innovatív EVO2 benzinmotorok, amelyek
hatékonyabbak, csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást.

Image

Főbb új funkciók

A frissítés számos új funkciót vezet be. Ezen az oldalon kiemeljük a legfontosabb
újításokat és néhány, még viszonylag új funkciót, amelyeket megtalálhat a Scala-ban.

KülsőBelsőKomfortÚj modellkoncepció
LED-es fényszórók
TOP LED-es mátrix fényszórók
LED-es első ködlámpák
TOP LED-es hátsó lámpák dinamikus irányjelzőkkel
Átalakított első lökhárító és hűtőrács
Átalakított hátsó lökhárító
Új könnyűfém keréktárcsák
Gyorstöltő USB-C csatlakozók (45 W)
Telefonzsebek az első ülések háttámláján
A légkondicionáló vezérlőpanel új elrendezése
Új műszerfal dekoráció
Új anyagok az ajtópaneleken
8"-os digitális kijelző az alapfelszereltség részeként
10,25"-os virtuális vezetőfülke
8,25"-os Škoda Infotainment az alapfelszereltség részeként
9,2" Škoda navigáció
Virtuális pedál
Két szín között kapcsolható hangulatvilágítás
Új felszereltségi szintek
- Essence
- Selection
- Monte Carlo
Image
Image

Belső változások

A Scala belsejét kiváló minőségű anyagok és modern technológia jellemzi. Az egyik figyelemre méltó változás az Enyaq belső kialakításai által inspirált új üléskárpit-koncepció – a Scala vásárlói mostantól a Studio, Loft, Lodge, Dynamic, Suite és Monte Carlo kárpitok közül választhatnak.

Image

Továbbfejlesztett hangulatvilágítás
Az új Scalát megrendelő vásárlóknak már nem kell kiválasztaniuk a hangulatvilágítás színét, mint korábban.
Mostantól szabadon válthatnak két szín – a piros és a fehér – között. A vásárló által választott hangulatvilágítás színe a digitális kijelző vagy a virtuális vezetőfülke és az
infotainment rendszer háttérvilágításán is látható lesz

Új felszereltségi szintek
Az új Scala már nem lesz elérhető a klasszikus Active, Ambition és Style felszereltségi szinteken. Ezentúl csak Essence, Selection vagy Monte Carlo felszereltséggel lesz elérhető. Az új felszereltségi szintek és az új belső terek között is szoros kapcsolat van: az Essence felszereltségi szint mindig a Studio Design Selection opcióval kombinálható, a Selection felszereltségi szint a Loft, Lodge, Dynamic és Suite Design Selection opciókkal, a Monte Carlo felszereltségi szint pedig mindig a Monte Carlo Design Selection opcióval kombinálható.

Image
Image

Csomagok
A Scala tematikusan összeállított csomagok formájában kínál opcionális felszereltséget, amelyek közül néhány többféle változatban is elérhető (az alapváltozat mellett továbbfejlesztett Plus és Premium csomagok is elérhetők). Ezeken felül a vásárlók számos különálló, külön választható tétel közül is választhatnak.

Továbbfejlesztett hajtásláncok

Az új Scala hajtásláncainak kínálata nem sokat változott. A legfontosabb változás, hogy a turbófeltöltős 1.0 TSI motor mostantól továbbfejlesztett EVO2 változatban is elérhető. A nagyobb teljesítményű változatban ez a frissítés az eredeti 81 kW-ról 85 kW-ra növelte a teljesítményt.

Image

Modern technológia

A frissítés a Scala eleve magas szintű komfortját még egy kicsit magasabbra emeli, különösen a digitális technológia terén, de például a légkondicionáló kezelőszerveinek ergonómiájában is.

Infotainment rendszerek
Az üvegszerű megjelenésű 8,25"-os Škoda Infotainment mostantól a kínálat alapváltozata.
A vásárlók választhatják a 9,2"-os Škoda Navigációt is. Mindkét infotainment rendszer képességei tovább bővíthetők csomagok formájában, mint például a Climatronic, gyorstöltési funkció vagy
a visszapillantó tükör melletti USB csatlakozó hozzáadásával.
Digitális műszeregységek
Az új Scala már alapfelszereltségként 8"-os digitális kijelzővel rendelkezik, amely háromféle elrendezést kínál – sebességmérő, fordulatszámmérő és digitális kijelző. Oldalt két háttérvilágításos sablon egészíti ki, amelyek a kijelzőtől akadálytalanul továbbfolyva egyetlen összefüggő felületet alkotnak. A jól ismert 10,25"-os virtuális vezetőfülke opcionálisan szintén elérhető.
Gyorstöltő USB-C csatlakozók
Mindkét infotainment rendszer kombinálható USB-C csatlakozóval, amelynek gyorstöltési funkciója az USB-C csatlakozó töltési teljesítményét a szabványos 15 W-ról 45 W-ra növeli.

Sportos hangulat

Az új Scala a népszerű dinamikus Monte Carlo változatban is elérhető lesz. Ezt a változatot kívül-belül számos olyan sajátosság jellemzi, amelyek azonnal felismerhetővé teszik.

Vonzó külső
Az új Scala Monte Carlo külsejét rengeteg feketére festett elem uralja, amelyek egyértelműen azonosítják, hogy melyik változatról van szó. Ezek közé tartozik a külső tükörház, az autó hátulján lévő felirat, a hátsó légterelő és a hűtőrács kerete. Az első sárvédőkön elhelyezett Monte Carlo jelvények és az alapfelszereltséghez tartozó fekete aerodinamikai díszítéssel ellátott 17 colos fekete, szálcsiszolt Kajam könnyűfém keréktárcsák szintén a Monte Carlo kivitelt hangsúlyozzák.
A TOP LED-es mátrix fényszórók és a TOP LED-es hátsó lámpák szintén az alapfelszereltséghez tartoznak a Monte Carlóban.

Image

A tájékoztatás nem teljeskörű.

KÉRJÜK, VEGYE FEL A KAPCSOLATOT MÁRKAKERESKEDÉSÜNKKEL ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY MEGKAPJA A TÉNYLEGES ÉS TELJESKÖRŰ AJÁNLATÁT.

Erzsébet Apró

SKODA Szalon- és Marketing vezető
Telefonszám +36 76 503 080
Mobiltelefonszám +36 70 596 06 35
Fax 

Nikoletta Csúri


Telefonszám +36 76 503-079
Mobiltelefonszám 
Fax 

A Škoda Scala a legmagasabb, 5 csillagos minősítést kapta az Euro NCAP töréstesztjén.
 
A Škoda Scala modellek WLTP szerint mért fogyasztása: 4,5-7,3 l/100km, CO2 kibocsátása: 101-164 g/km 

A megadott értékek a típusjóváhagyás során rögzített, gyári felszereltséggel kerültek megállapításra, és a hirdetés feladásának időpontjában érvényesek.  

2017. szeptember 1-jétől bizonyos új járművek típusjóváhagyása a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljárás (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP) alapján történik, amely egy új, reálisabb vizsgálati eljárás az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérésére. 2018. szeptember 1-jétől a WLTP teljes mértékben felváltja az Új Európai Menetciklust (NEDC). A reálisabb vizsgálati körülmények miatt a WLTP keretében mért üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás sok esetben magasabb az NEDC-ben mért értékeknél. Az NEDC alatt feltüntetett értékek a WLTP alapján kerültek meghatározásra, és az összehasonlíthatóság érdekében illetve a jogszabályi előírásoknak megfelelően az NEDC-re lettek visszaszámítva.

A nevezett értékek nem egyes járművekre vonatkoznak, nem részei a tájékoztatónak, hanem a különböző járműtípusok összehasonlítására szolgálnak, a 715/2007/EK rendelet jelenleg érvényes előírásainak megfelelően. Ezen értékeket egyes többletfelszereltségek, tartozékok, valamint a vezetői szokások és egyéb, nem technikai jellegű tényezők (pl. környezeti feltételek) is befolyásolják. Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.