1. Brill Kft.
 2. A teljesen új ŠKODA FABIA
2021.10.24.
Újdonság a ŠKODA-ról

A teljesen új ŠKODA FABIA

Elállt a tőle szavad? Segítünk! Magabiztosan modern, dinamikus, színes és magával ragadó! De akár azt is mondhatnánk, hogy stílusos és elegáns.

neu fabia

És még ezernyi jelző, ami mind igaz a vadonatúj FABIA megjelenésére. Egy kisautó mely nagyra nőtt, és ez nem csak a helykínálatára igaz. Városban vagy városon kívül, a vadonatúj FABIA kiegyensúlyozott vezethetőségével elkápráztat majd téged is. A benzinmotorok széles kínálatából pedig könnyedén megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

A vadonatúj FABIA egy újabb lépéssel előrébb viszi a ŠKODA formatervezési nyelvét.  Úgy terveztük, hogy bármilyen szögből is látod, mindig újabb és újabb érdekes részleteket fedezhess fel benne. Persze mindez nem öncélú. Büszkék vagyunk arra, hogy a légellenállási együttható a kategóriában a legalacsonyabb (0,28-tól). Hogy miért fontos ez? Mert ezzel sikerült alacsonyan tartani a fogyasztást, és ezáltal a károsanyag kibocsátást is. Hihetetlennek tűnhet, de az új FABIA képes megtenni akár 900 kilométert is egyetlen tank üzemanyaggal.

Image

EGY TÖKÉLETES AUTÓ A VÁROSI DZSUNGELBE

Magabiztos megjelenés.

A nagyobb ŠKODA modellek példáját követve az új FABIA lenyűgözően dinamikus, morcos orrésszel és elegáns hátsó résszel rendelkezik, amely tükrözi a márka legújabb dizájnnyelvét. Az MQB A0 platformnak köszönhetően az új FABIA sokkal nagyobb, mint az előző generáció. Több mint 11 cm-rel hosszabb és majdnem 5 cm-rel szélesebb, de megőrizte közel azonos súlyát. A Phoenix Orange egy
újonnan bemutatott szín. A FABIA lesz az első ŠKODA modell, amelyhez rendelhető.

Az új tervezésű orrész határozott élei rendkívül dinamikus megjelenést kölcsönöznek az új FABIÁ-nak. Az újratervezet lámpák már alapkiviteltől LED technológiával rendelkeznek. Az új FABIA opcionálisan teljes LED első fényszórókkal is rendelhető. Teljesen új a szürke színkoncepció. A feketével ellentétben az eltérő árnyalat a tetőn és a visszapillantó tükrön túl a hűtőrácsot is díszíti.

BELSŐ TÉR

Egy számmal nagyobb a csomagtér. Is.

A teljesen új FABIA továbbra is a praktikusság és az ötletes megoldások mintapéldánya. A csomagtér immár 380 literesre nőt, és ezzel nem csak riválisait előzi meg, de az egy számmal nagyobb autók között is tisztességes méretnek számít. A hátsó ülések háttámláinak lehajtásával a csomagtartó kapacitása 1190 literre nő. A csomagtartó szabályos formája és a számos Simply Clever megoldás tovább fokozza a praktikumot.

Image

Minden barátodnak jut elég hely.

Akár négyen, akár öten vagytok, nem kell félni. A vadonatúj FABIA-ban mindenki számára elegendő hely van. Az ülések átgondolt kialakítása garantálja a kényelmes utazást. Ha gyermekülésekben szállítod gyermekeid, az Isofix és a TopTether rögzítési pontok isteni segítséget jelentenek. A hátsó szélső üléseken szériafelszereltség, opcionálisan pedig az első utasüléshez is elérhetőek. 

Digitális tér

A modernkori szükségletek és igények kielégítése érdekében a vadonatúj FABIA a legkorszerűbb csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik. A harmadik generációs infotainment rendszerek lehetővé teszik, hogy az autó okostelefonhoz csatlakozzon Bluetoothon vagy wifin. Az Amundsen infotainment rendszer emellett opcionálisan bővítéssel utastéri wifi hotspot létrehozására is alkalmassá tehető. Az új modell műszeregységében egy 10,25"-os TFT kijelzővel ellátott Virtual Cocpit található, amellyel 5 elrendezés közül is választhat.

Image

VEZETŐI SEGÉDRENDSZEREK ÉS BIZTONSÁG

A FABIA amúgy is nagyvonalú vezetői segédrendszerei az új generációban tovább bővültek olyanokkal, amelyek eddig a magasabb szegmensekbe tartozó modellek kiváltságai voltak.
Ezt az MQB A0 platform tette lehetővé. A passzív biztonsági funkciók száma is nőtt. A vadonatúj FABIA akár 9 légzsákot kínál, beleértve a térdlégzsákot, valamint az ISOFIX és a TopTether harmadik rögzítési pontokat, most az első utasülésen is.

Image

Parkolás könnyedén.

A városi dzsungelben történő parkolást az új FABIA-ban a 3.0-s parkolóasszisztens rendszer könnyíti meg. Ez a rendszer megmondja a vezetőnek, ha elég hely áll rendelkezésre a parkoláshoz, és amint a vezető a megfelelő helyre kormányozza az autót, a parkolóasszisztens beparkolja azt. A vezetőnek csak a pedálokat és a sebességváltó-kart kell működtetnie – minden másról a rendszer gondoskodik. Egy másik rendszer, amit a vezetők biztosan értékelni fognak parkoláskor a manőverezési asszisztens. Ez a segédrendszer az autó előtti és az autó mögötti helyzetet figyeli a az új FABIÁ-ban.
Az új vezetői segédrendszerek mellett a vadonatúj FABIA az előző generációkból már ismert rendszerekkel is fel van szerelve, mint például:› Front Assist (most prediktív gyalogos- és kerékpáros védelemmel.

 • › Hátsó forgalomjelző
 • › Fáradtságérzékelő rendszer
 • › Másodlagos ütközésvédelmi fékrendszer
 • › Tolatókamera
 • › Automata fényszóró asszisztens

TAKARÉKOS, DIVATOS ÉS EGYSZERŰEN LENYŰGÖZŐ

Az MQB A0 platform révén a vadonatú FABIÁ-ba bekerülhettek az új generációs EVO benzin motorok. Az elődeiktől ezeket a motorokat nagyobb teljesítményük és alacsonyabb fogyasztásuk különbözteti meg. A motorválasztékban szívómotorok és turbófeltöltős motorok egyaránt megtalálhatók, amelyek mindig az első kerekeket hajtják meg, és kézi vagy automata DSG-sebességváltóval rendelhetőek.
Vadonatúj jövevény a legújabb FABIÁ-ban a 110 kW-os 1.5 TSI motor. A legerősebb motor a kínálatban, melyet kizárólag 7 sebességes DSG-automata sebességváltóval szállítunk.

Image

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

A negyedik generációs FABIA megújult utastere azonnal megragadja a figyelmet egy sor érdekes
jellemzőjével. Ilyenek például a légkondicionáló új, kör alakú szellőzőnyílásai, az Ambition felszereltségi szinttől kezdődően krómozott keretekkel. Az ajtókilincsek új alakja is határozottan figyelmet érdemel. Ráadásként egy díszcsík is látható rajtuk, ahogy a sebességváltó-kar körül és a műszerfal szélén is.  Az autó utasai is biztosan értékelni fogják a tárolási lehetőségek széles körét is – az új FABIA utasterében 17 tárolórekesz található.

Mint minden ŠKODA, az új FABIA is tartalmaz egy sor ötletes, Simply Clever funkciót, amelyek sokkal élvezetesebbé teszik az autó mindennapi használatát.

 • USB-C aljzat a visszapillantó tükrön
 • Bankkártya- és aprótároló a kesztyűtartóban
 • Bankkártya- és tolltároló a sebességváltó előtti rekeszben
 • Kivehető pohártartó
 • Lehajtható háttámla az első utasülésnél
 • Tárolórekesz pohártartóval a hátsó ülések előtti kardánalagúton
 • Két okostelefon tárolózseb az első ülések háttámláján
 • Két kampó a csomagtartóban a TopTether felső rögzítési pontok rögzítőszemeihez
 • Összehajtható, rugalmas tárolórekesz a csomagtérben
 • Többfunkciós tárolórekesz a kalaptartó alatt
 • Levehető napellenző a panorámatetőhöz (az eredeti Škoda tartozékok termékválasztékának részeként)

KREATIVITÁS, ELEGANCIA ÉS SPORTOSSÁG – MINDEN EGYBEN

További információért látogasson el Márkakereskedésünkbe vagy vegye fel a kapcsolatot értékesítő kollégáinkkal.

Erzsébet
Apró
SKODA Szalon- és Marketing vezető
Telefonszám +36 76 503 080
Mobiltelefonszám +36 70 596 06 35
Fax 
Nikoletta
Csúri

Telefonszám +36 76 503-079
Mobiltelefonszám 
Fax 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.