Brill Csendes és meggyőző - töltéskor is. Q8 e-tron

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Brill Kft.
  2. Csendes és meggyőző - töltéskor is. Q8 e-tron
2022.11.15.
Újdonság az Auditól

Csendes és meggyőző - töltéskor is. Q8 e-tron

Elektromos – sok más csodálatos dolog mellett

 Elektromos – sok más csodálatos dolog mellett

Az Audi e-tron maradéktalanul betöltötte tisztán elektromos hajtásrendszerű modellként játszott úttörő szerepét, eljött hát az ideje, hogy immár saját néven jelenlen meg az Audi modellportfóliójában - ez az Audi Q8 e-tron.

Töltési idő 10-ről 80 százalékraHatótáv (WLTP), akár        
Maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítmény, akár


31

perc³
maximális egyenáramú (DC) töltőteljesítménnyel⁴

582

km

170

kW⁴

Image

Bőséges hatótáv

A nagyfeszültségű akkumulátor akár 106 kWh (nettó) energiatároló képességet és akár 582 kilométeres maximális hatótávot kínál. Alacsony akkumulátortöltöttségi szint esetén például az MMI-rendszerben aktiválható Hatótáv-üzemmód (Range mode)⁸ révén állhat rendelkezésre "tartalék" hatótáv.

Kényelmes autózás

Otthon és útközben egyaránt sokrétű töltési lehetőségek állnak rendelkezésre az Audi Q8 e-tron számára. Még egyszerűbbé válik a töltés a Plug & Charge¹⁰ funkcióval, a megnövelt akkumulátorkapacitásnak és a széleskörű töltési kínálatnak köszönhetően pedig Ön a hosszú utazások során is élvezheti az elektromos mobilitást.

Image
Maximális elektromos teljesítményGyorsulás (0-100 km/h)Akkumulátorkapacitás (nettó), akár

300

kW
Teljes forgatónyomaték: 664 Nm

5,6

s¹⁷

106

kWh

Első pillantásra „felvillanyozó”

Az Audi Q8 e-tron ismét megújult külsejével és modellspecifikus nappali menetfény-grafikájával megjelenésében is tükrözi progresszív technikáját. A Chronos-szürke metál külső fényezéssel különösen jól érvényesül az erőteljesen kiformált vállöv jellemezte quattro architektúra, illetve a nappali menetfény jellegzetes rajzolata.

Igényes belső dizájn

Többre is számíthat, mint csupán nagyvonalú térkínálatra. Színvonalas anyagválasztás, első osztályú kidolgozás és fejlett digitális funkciók avatnak minden utazást prémiumélménnyé az Audi Q8 e-tron¹ fedélzetén.


Szálljon be és tapasztalja meg személyesen az elektromos motorok nyújtotta szinte hangtalan gyorsulást! Élvezze a hatékonyabb vonóerőátadási képességeket és a megnövelt stabilitást a tisztán elektromos quattro összkerékhajtásnak köszönhetően! Az Adaptív légrugózás (Adaptive Air Suspension) és a számos vezetői segédrendszer révén tovább javultak a menetdinamikai képességek. A levehető vonóhorog extrafelszerelésként áll rendelkezésre.

Stream az Apple Music²⁰ Built-in szolgáltatással

Élvezze az Apple Music²⁰ segítségével az autóbeli különleges zenei élményeket! Több mint százmillió zeneszám zavartalan és reklámmentes streamelése - közvetlenül az autó beépített képernyőjéről. Keresse ki kedvenc zenéit és fedezzen fel újabbakat is, amelyek tetszenek Önnek! Válasszon a három élő nemzetközi rádióállomás közül, ahol ismert művészek műsorvezetésével mai, klasszikus és country-slágerek szólalnak meg. Emellett személyes zenei könyvtárához is hozzáférhet, ahol előadó, cím, album és lejátszási lista szerint is egyszerűen kereshet.

A képen az Audi SQ8 Sportback e-tron²¹ látható.


Digitális szolgáltatások
A mobilitás digitális világa tárulhat fel Ön előtt a számos Audi connect szolgáltatással⁶, mint például a mindenkor naprakész Online közlekedési információk²², a Functions on Demand szolgáltatással rugalmasan megrendelhető, igény szerinti funkciók, vagy épp a myAudi alkalmazás⁷, amely pontosan tájékoztatja Audija menetadatairól.

Image

Szálljon be és merüljön el a virtuális világban

DFoglaljon helyet hátul, tegye fel a VR headsetet, és élvezze a rendkívüli élményt - az Audi ugyanis a holoride²⁴ virtuális valóság szórakoztatórendszert (Virtual-Reality-Entertainment) is elhozhatja autójába. Ez az innovatív technológia virtuális világokkal ötvözi a jármű mozgását. Amikor Audija kanyarodik, Ön érzi a hátsó ülésen, eközben azonban vizuálisan is érzékelhető az irányváltás: például íves pályán repül a headsetben három dimenzióban megjelenő űrhajó.

Image


edition S line a piaci bevezetésre

Fedezze fel az S line külsővel, exkluzív "e-tron edition" feliratot kivetítő, LED-technikájú beszállófénnyel és a karosszéria színére fényezett Audi Singleframe hűtőráccsal érkező edition S line változatot! A Singleframe-vetítőfény és a sötétített üvegezés még jobban kiemeli e modell progresszív karakterét. Akárcsak az alapkivitel 21 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsái, amelyek helyett extrafelszerelésként 22 colos könnyűfém tárcsák is választhatók.

Image

Éppoly sokoldalú, mint az élet


Az Audi Eredeti Tartozékokkal²⁵ az Ön autója is igazi sokoldalú tehetséggé válhat, a különböző műszaki megoldásokkal és vizuális elemekkel pedig egyszerűen alakíthatja épp megváltozott igényeihez - újra és újra.

 A fenntartható jövőért


Az Audi jövőorientált megoldásai közé tartozik a természeti erőforrások tudatos felhasználása, a környezetkímélő termelés és a szén-dioxid-semleges járműkiszállítás²⁷. A hőfejlesztés és az akkumulátorgyártás során például zöldáramot használunk, amely többek között a gyárcsarnokok tetején elhelyezett napelem-rendszerekből származik.

Image
Image

#e-tron Hírek – mostantól mindig egy lépéssel előrébb

Leleplezték a jövő mobilitása felé vezető út újabb jelentős mérföldkövét - az e-tron News exkluzív információkkal, izgalmas háttéranyagokkal és "felvillanyozó" impulzusokkal szolgál az Audi tisztán elektromos és hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű modelljeiről.

Audi Q8 Sportback e-tron


Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 24,1-19,5; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.

Image

Felkeltette érdeklődést új modellünk?

További információért forduljon bizalommal értékesítési tanácsadóinkhoz!

László Szabó

AUDI értékesítési tanácsadó
Telefonszám +36 76 503 052
Mobiltelefonszám +36 30 613 53 23
Fax 

Sándor Földvári

AUDI szalonvezető
Telefonszám +36 76 503 054
Mobiltelefonszám +36 30 978 17 29
Fax 

*** Adja hozzá az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekkel kapcsolatos helyi nyilatkozatát ***
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro - Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 24,1-19,9; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.
Az akkumulátor töltési ideje számos tényezőtől függően változhat, köztük a környezeti hőmérséklettel, eltérő országspecifikus csatlakozók alkalmazásával és az előkondicionáló funkció használatával (például a jármű távirányítású légkondicionálása). Háztartási csatlakozók használatakor az e-tron töltőrendszer korlátozza a töltőteljesítményt.
Az akár 170 kW töltőteljesítménnyel tölthető Audi Q8 55 e-tron quattro (elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 24,4-20,6; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem) modellre vonatkozik.
Részletesebb információkért az Audi connect kínálatáról kérjük, látogasson el a www.audi.com/connect weboldalra vagy forduljon Audi partneréhez.
Az országspecifikus elérhetőségtől függően áll rendelkezésre. Az iOS/Android operációs rendszer aktuális kompatibilitása az adott alkalmazásboltban, a myAudi alkalmazás leírásában található. Előzetes regisztráció szükséges a www.my.audi.com oldalon.
A Range üzemmód mintegy 90 kilométer/órára korlátozza a végsebességet, módosítja a kényelmi funkciók, például az automatikus légkondicionáló berendezés beállításait és kikapcsolja az ülésfűtést.
Az Audi connect navigációs és infotainment összeállítás része. Az országspecifikus elérhetőségtől függően kapható. Az iOS/Android operációs rendszer aktuális kompatibilitása az adott alkalmazásboltban, a myAudi alkalmazás leírásában található. Előzetes regisztráció szükséges a www.my.audi.com oldalon.
Audi Q8 55 e-tron quattro - Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 24,4-20,6; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.
A Plug & Charge funkció használatára irányuló szolgáltatás - akárcsak az e-tron Charging Service esetében - a következő országokban érhető el: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Szlovénia. A szolgáltatás Európában (ECE) egyelőre csak az IONITY hálózat Plug & Charge funkcióval rendelkező töltőállomásain érhető el. A szolgáltatás országspecifikus alapon más töltőpont-üzemeltetőkre (CPO) is kibővül majd. Az észak-amerikai piacokon (NAR) a Plug & Charge funkció használatára irányuló szolgáltatás az electrify america által üzemeltetett, Plug and Charge jelzéssel ellátott töltőállomásokon vehető igénybe.
Az extrafelszerelésként rendelhető e-tron compact töltőrendszer töltőteljesítménye akár 11 kW, az ugyancsak opcionális e-tron connect töltőrendszeré pedig akár 22 kW (csak az extrafelszerelésként kínált akár 22 kilowattos fedélzeti töltővel együtt). A töltőteljesítmény az alkalmazott hálózati csatlakozó, az adott országra jellemző hálózati feszültség, az elektromos hálózat rendelkezésre álló fázisainak száma és az ügyfélspecifikus otthoni infrastruktúra függvénye, ezért egyes esetekben kisebbre is adódhat. Az ipari elektromos csatlakozóval ellátott hálózati kábel és a töltőrendszer kezelőegysége egymással összhangban működik és adott töltőteljesítményt tesznek lehetővé. A hálózati csatlakozókábel másik ipari csatlakozóra történő későbbi cseréje technikailag lehetséges ugyan, adott esetben azonban kisebb töltőteljesítményt is eredményezhet.
A Volkswagen Group Charging GmbH-tól (Elli) szerezhető be.
Kérjük, vegye tekintetbe: A két váltakozóáramú (AC) töltőport nem használható egyidejűleg. A két váltakozóáramú töltőport egyidejű használatát a töltőcsatlakozó fedelének reteszelési koncepciója előzi meg.
A 22 kilowattos otthoni töltéshez az extrafelszerelésként rendelhető e-tron connect töltőrendszer vagy olyan alternatív otthoni töltési megoldás szükséges, amely támogatja a 22 kilowattos váltakozóáramú (AC) töltést. Az alapkivitelű e-tron compact töltőrendszer 11 kilowattra korlátozott.
A funkció aktiválása előtt elsőként szerződést kell kötni az e-tron töltőszolgáltatással (e-tron Charging Service). A szolgáltatás ezt követően a myAudi alkalmazáson keresztül aktiválható, a szolgáltatás használatához szükséges megfelelő elektronikus Plug & Charge tanúsítvány pedig távoli adatátvitellel (over the air) érkezik a kiválasztott Plug & Charge kompatibilis járműre. A Plug & Charge funkció használatára irányuló szolgáltatás - akárcsak az e-tron Charging Service - a következő országokban érhető el: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia és Szlovénia. A szolgáltatás Európában (ECE) egyelőre csak az IONITY hálózat Plug & Charge funkcióval rendelkező töltőállomásain érhető el. A szolgáltatás országspecifikus alapon más töltőpont-üzemeltetőkre (CPO) is kibővül majd. Az észak-amerikai piacokon (NAR) a Plug & Charge funkció használatára irányuló szolgáltatás az electrify america által üzemeltetett, Plug and Charge jelzéssel ellátott töltőállomásokon vehető igénybe.
Hozzáférés és hálózat: A kínált töltőpontok száma folyamatosan bővül. Az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) csak az Audi márka legalább részben elektromos modelljeihez vehető igénybe (feltétel: érvényes járműazonosító szám). Hozzáférés Európa-szerte: az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) jelenleg 26 európai országban áll rendelkezésre, de további országokbeli kínálat is szerepel a tervekben. A kínált töltőpontok száma folyamatosan bővül, ám országspecifikus és a rendelkezésre álló infrastruktúra kiépítettségének függvénye. Egy-egy országban nem garantált minden egyes töltőpont elérhetősége. Az Audi AG nem garantálja a töltőinfrastruktúra üzemét és elérhetőségét, töltőteljesítményét és más jellemzőit. A töltőpontok számára vonatkozó helyszín-információk folyamatosan frissülnek, a teljesség igénye nélkül. Az e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) ügyfélkártyája csupán 24 órával aktiválását követően vehető igénybe a teljes hálózatban, az első 24 óra alatt a kártya adott esetben csak helyi korlátozásokkal használható. A myAudi App segítségével végzett azonosítás (QR-kód a töltőponton) aktív rádió- és internetkapcsolatot igényel. E hitelesítési módszer nem áll minden töltőponton rendelkezésre. Az árak az egyes európai országokon belül egységesek, de eltérhetnek a németországi áraktól. Az Ön országára vonatkozó aktuális tarifa- és szerződés-információk a www.e-tron.charging-service.audi internetes oldalon találhatók. Az Audi e-tron töltőszolgáltatás (e-tron Charging Service) a Digital Charging Solutions GmbH (Mies-van-der-Rohe-Strasse 6, 80807 München, Németország) részéről vehető igénybe.
Fizikai korlátok miatt a megadott gyorsulási értékekhez szükséges maximális teljesítmény többször is igénybe vehető, de nem korlátlan számú egymást követő alkalommal.
Kérjük, vegye tekintetbe, hogy a rendszerek csak működési határaikon belül alkalmazhatók, és csak segítik a vezetést. A jármű vezetéséért továbbra is a sofőr felelős, akinek mindenkor kellő figyelemmel és elővigyázatossággal kell eljárnia!
Az Audi Sport GmbH-tól.
Az esztergált, mart, illetve részben vagy teljes egészében polírozott felületű alumínium keréktárcsák használata téli útviszonyok között nem ajánlott! E keréktárcsák felülete gyárilag nem rendelkezik megfelelő korrózióvédelemmel, így az útszóró só és más hasonló anyagok maradandó károsodást okozhatnak bennük.
A Dinamica Frequency microfibre sportos dombornyomással ellátott olyan lélegző mikroszálas anyag, amelyet bizonyos arányban újrahasznosított poliészter szálak és feldolgozott PET-palackok felhasználásával állítanak elő.
Az elérhetőségről érdeklődjön Audi partnerénél. Az Apple és az összes kapcsolódó logó az Apple Inc. vagy leányvállalatainak védjegye. Az Apple Music az extrafelszerelésként rendelhető Audi connect navigáció és infotainment (Audi connect Navigation & Infotainment) összeállítás része. Az Apple Music általános elérhetősége országspecifikus. Adatcsomag és Apple Music fiók szükséges, amelyek eredményeként további költségek merülhetnek fel. Az Apple Music fenntartja a jogot, hogy bármikor beszüntesse a szolgáltatást. További információért forduljon Audi partneréhez.
Audi SQ8 Sportback e-tron quattro - Elektromosenergia-fogyasztás (kombinált¹) (kWh/100 km): 27,0-23,5; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált¹) (g/km): 0. Az üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és a szén-dioxid-kibocsátási adatok a megadott tartományban a választott járműfelszereltség függvényeként alakulnak. Ehhez a járműhöz csak a WLTP szerinti üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek állnak rendelkezésre, az NEDC szerintiek nem.
Az Audi connect navigáció és infotainment (Audi connect Navigation & Infotainment) összeállítás része.
Az Amazon Alexa és az Amazon Music az extrafelszerelésként rendelhető Audi connect navigáció és infotainment (Audi connect Navigation & Infotainment) összeállítás része. Az Amazon, az Alexa és az összes kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. vagy leányvállalatainak védjegye. Az Amazon Alexa integrációja csak a következő országokban érhető el: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország, Olaszország és Spanyolország. Az MMI touch response funkcióval kiegészített MMI Navigációs rendszer plusz rendszernyelvét egy az Amazon Alexa integrációja által támogatott nyelvre kell beállítani. Az elérhetőségről szóló további információkért kérjük, lépjen kapcsolatba Audi partnerével. Az Alexa segítségével igénybe vett audio-streaming szolgáltatáshoz fizetős adatcsomag szükséges egy Audi partnertől. Az Amazon Music használata további költségekhez vezethet.
A holoride technológia működése a második üléssorra korlátozódik. 3D VR headset használata az utazás során: - kizárólag a második üléssor külső üléshelyein helyet foglaló utasok számára engedélyezett - csak 1,5 méternél nagyobb testmagasságú személyek számára - s csak akkor, ha a 3D VR headsetet használó személy teljesen kinyújtott karokkal (beleértve a kinyújtott ujjakat is) sem érhet el semmilyen előtte lévő tárgyat (például az első ülés hátsó felületét) - valamint, ha a szükséges biztonsági elemek (például rögzítőeszköz) a 3D VR headsetre felszerelve rendelkezésre állnak. További információ a holoride rendszerről a www.holoride.com oldalon található.
Audi Eredeti Tartozékok felár ellenében szerezhetők be az AUDI AG kínálatából. A tartozékokat nem veszik figyelembe a jármű üzemanyag-/elektromosenergia-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatainak kiszámításakor. Ennek megfelelően a tartozékok csak előzetes regisztrációt követően szerelhetők fel.
A műszaki eszközökkel jelenleg nem megelőzhető szén-dioxid-kibocsátást karbonkredit egységekkel egyenlítik ki.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.