Brill Hírek

Az Audi már ma formálja a holnap világát. Progresszív technológiával, szenvedélyes kreativitással és új közösségi gondolatokkal. Fedezze fel Audi modelljeink sokszínűségét!

  1. Hírek
  2. Fenntartható forrásból származó alumíniumot használnak az Audi e-tron akkumulátorházához
2018.10.12.
Újdonság az Audiról

Fenntartható forrásból származó alumíniumot használnak az Audi e-tron akkumulátorházához

Az Audi az első autógyártó a világon, amely megszerezte az Aluminium Stewardship Initiative (ASI) által kiállított tanúsítványt.

Audi e-tron akkumulátor

A "Performance Standard" tanúsítvánnyal az ASI igazolja, hogy az Audi fenntartható módon tervezi és gyártja az Audi e-tron modell akkumulátorházának alumínium elemeit. A tanúsítvány kiállítását harmadik fél bevonásával, független auditorok által végzett auditok előzték meg, amelyek az Audi győri, neckarsulmi és brüsszeli gyártási helyszíneit vizsgálták. Következő lépésként az Audi a beszállítói láncon belül is biztosítani kívánja ezeknek az alkatrészeknek a fenntartható voltát. Ennek eléréséhez a vállalat kifejezetten olyan partnerekkel kíván együtt dolgozni, akik szintén megszerezték az ASI tanúsítványát.

Az alumíniumnak lényeges szerepe van a járművek esetében, azonban a gyártás folyamatában igen energiaigényes anyag. Az Audi éppen ezért nagy figyelmet szentel az általa felhasznált anyagok fenntarthatósági értékének és az anyaggondozás kérdésének. "Az Audi a teljes beszállítói lánc során a fenntarthatóságra törekszik." - nyilatkozta Bernd Martens, az igazgatótanácsnak a beszerzés és IT területekért felelős tagja. "Az Aluminium Stewardship Initiative (ASI) szervezetének új tanúsítási programja átláthatóságot teremtett." Martens hozzátette, hogy az akkumulátor, mint az új, tisztán elektromos Audi e-tron egyik fő eleme csupán a kezdet volt. Az Audi alapvető célja, hogy a világ számos pontján található termelési helyszínein saját fejlesztési, beszerzési és gyártási folyamatait a lehető legtöbb alumínium alkatrész esetében auditáltassa. Kijelentette, hogy ezen kívül az Audi hosszú távon is elkötelezett a fenntarthatóság mellett, amelyet az ASI tanúsítványt szerzett partnereken illetve az adott beszállítói láncban feljebb lévő beszállítókon keresztül kíván biztosítani.

Az Audi már 2013. elejétől együttműködik az ASI szervezetével. Az elmúlt években a szervezet kidolgozta és bevezette globális fenntarthatósági szabványait. Ebben helyet kapnak környezeti, társadalmi és gazdaságetikai kritériumok is, amelyek végigkísérik a folyamat minden szakaszát, kezdve a bauxit, mint nyersanyag kibányászásával a feldolgozás, a gyártás folyamatán keresztül egészen az újrahasznosításig. Az anyaggondozás feltételei között például szerepel, hogy az adott vállalat a források megóvásával kezelje az anyagot, átfogó életciklus analízist készítsen és termékeinek megalkotásakor vegye figyelembe azok későbbi javítási és újrahasznosítási lehetőségeit.

További információ a https://aluminium-stewardship.org/oldalon érhető el.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.