Az Audi e-tron - Új korszak kezdete

Az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje, az Audi e-tron quattro.
AUDI E-TRON

A vezetés tisztán elektromos élménye - Az Audi e-tron
Személyes tér az egyéni elképzelések szerinti mobilitásra - az Audi tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljével ez korántsem ellentmondás. Közlekedjen városban vagy induljon épp barátaival vitorlázni, az Audi e-tron egyaránt ideális útitárs. A márka első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modellje nem csupán sportos, hanem a mindennapokban is kiválóan használható. Két elektromos motorja elektromos összkerékhajtásával figyelemreméltó menetteljesítményeket és agilis irányíthatósági tulajdonságokat kínál.

Erőteljes dinamika elektromos hajtással
Két elektromos motorja erőteljes hajtást biztosít az Audi e-tron számára, dinamikusan gyorsítva az elektromos SUV-modellt álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra. Menetteljesítményei már induláskor a sportautókat idézik. Az optimális vonóerőátadási képességekről és magasfokú dinamikáról a quattro összkerékhajtás új generációjaként az elektromos összkerékhajtás gondoskodik, amellyel az Audi e-tron nem csupán kiválóan használható a mindennapok során, hanem terepen is különösen fordulékony és agilis. A quattro összkerékhajtás igény szerint lép működésbe és az egyes tengelyek forgatónyomatékát rugalmasan szabályozva mindenkor a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelő forgatónyomaték-arányt biztosít - mindenfajta terepen élvezetes vezetést kínálva.

Sportos karakter
A sportos karakter és a kiemelkedő oldalirányú menetdinamikai képességek egyik kulcsfontosságú tényezője a hajtásrendszer komponenseinek alacsony beépítési pozíciója. Az akkumulátorrendszer kialakítása optimálisan illeszkedik az Audi e-tron méreteihez, s lapos és széles akkumulátorblokk formájában az utastér alatt, a tengelyek között kapott helyet. Az Audi e-tron tömegközéppontjának magassága így a limuzinokéhoz hasonlóan alakul. Az első és a hátsó tengely közötti tömegeloszlás tökéletesen, 50:50 arányban kiegyensúlyozott.

Hosszú távokra is ideális hatótáv
A hosszú távú utazásokra is kiválóan alkalmas hatótávhoz az energia-visszatáplálás, azaz a mozgási energia fékezés alatti részleges visszanyerésének (rekuperáció) magas hatásfoka is nagyban hozzájárul. Az Audi e-tron a lassulási folyamatok bő 90 százaléka során kizárólag elektromos gépeivel fékez, illetve rekuperál. Sorozatgyártású elektromos hajtásrendszerű autóban a világszerte első gyártóként az Audi által alkalmazott elektrohidraulikus integrált fékszabályzás rendszere mindenkor célzottan aknázza ki teljes mértékben az elektromos SUV-modell energia-visszatáplálási képességeit.

Intelligens energia-visszatáplálás
Az energia-visszatáplálás (rekuperáció) a kormánykerék kapcsolóbillentyűivel vezérelhető, s manuális beállítása mellett az MMI-rendszerben az automatikus üzemmód is választható. Ekkor az előrelátó gazdaságossági asszisztens az útvonal adottságainak, illetve az elöl haladó járműveknek megfelelően előretekintő módon szabályozza a szükséges lassulást. A vezető a kívánt energia-visszatáplálási fokozatot a kormánykerék-kapcsolóbillentyűkkel aktiválva választhatja meg a lassulás mértékét, amely a gázpedál újbóli lenyomásig marad aktív.

High-end extrafelszerelés - virtuális külső visszapillantó tükrök
Első ízben jelennek meg sorozatgyártású autón a kívánságra rendelhető virtuális külső visszapillantó tükrök, amelyek nem csupán a technika újszerű élményével, hanem a kényelem és a biztonság területén számos praktikus előnnyel is szolgálnak. Lapos tartóik végén kisméretű kamera működik, amelyek képe digitálisan feldolgozva a műszerfal és az ajtókárpit átmeneténél elhelyezett, 1200 x 800 pixel felbontású, kontrasztos OLED-kijelzőkön jelenik meg.A hét col képátlójú és automatikus fényességszabályzású kijelzők közelítésérzékelő funkcióval is rendelkeznek: amint Ön ujjával felületükhöz közelít, különböző szimbólumok jelennek meg, amelyekkel igény szerint igazíthatja a képet a kívánt látómezőhöz. Az átkapcsoló funkció segítségével az utasoldali virtuális visszapillantó tükör képét is saját kijelzőjén állíthatja. 

Gyors töltés
Az autópályák mentén már kellő számú töltőállomás áll rendelkezésre az akkumulátorok gyors utántöltéséhez, míg az otthoni töltéshez Ön a hosszú távon fenntartható elektromosáram-kínálatból válogathat. Ezzel nem csupán a közlekedés válik környezetkímélővé az Audi e-tron volánja mögött, hanem teljes töltési folyamata is. Az elektromos töltőcsatlakozó fedele helytakarékos módon lefelé nyílik, a töltés után pedig a csatlakozó lehúzását követően öt másodperccel önműködően zárul. Az Audi e-tron Charging Service szolgáltatás Magyarországon jelenleg még nem elérhető. A hálózat fejlesztése folyamatos, így amennyiben elérhetővé válik hazánkban, oldalunkon is jelezni fogjuk.

Rendelje meg most
Az Audi e-tron quattro az Audi első tisztán elektromos hajtásrendszerű autója. Szeretne a sorozatgyártású Audi e-tron tulajdonosai közé tartozni?

További információért keresse értékesítő kollégáinkat vagy látogasson el az Audi Magyarország oldalára


László
Szabó
AUDI értékesítési tanácsadó
Telefonszám: +36 76 503 052
Mobiltelefonszám: +36 30 613 5323
Fax:
Sándor
Földvári
AUDI szalonvezető
Telefonszám: 76/503-054
Mobiltelefonszám: 30/978-1729
Fax: